27-04-11

archieven de blogkunstenaar

IMG_1053.JPGfiloview picturers 2011

http://deblogkunstenaar.skynetblogs.be/archives/

zie ook onderaan na keuze per thema en maand, per artikel-woordkeuze,tags

08-06-10

Nederlanders doen het al woensdagsmorgens

Welk kind, welke coalitie gaan ze verwekken ? Hun heilige peilingen en hun TV-programma's zijn in hetzelfde bedje ziek als die van de zuid-Nederlanders in Vlaanderen...ze schuiven rechts en populisten naar voren en maken van thema's als bezuinigingen geweldige afleidingsmaneuvers om eindeloos over te kibbelen, terwijl de geciteerde bedragen gewoon moeten dienen om de beurzen gerust te stellen. Zelfs de VS regering is tegen besparingen in Europa...schrik voor recessie en verkoopcijfers. Zelfs in China heeft men begrepen dat men de producenten in de moderne werkkampen ginder  beter moet gaan betalen,...de motor van het kapitalisme mag immers niet stilvallen...superconsumenten en superproducenten tot zo kort mogelijk voor de dood, moeten we worden.

  Vorige verkiezingen in Nederland, achtte de Nederlandse PVDA het nodig om met de rechterzijde in zee te gaan in plaats van met Groenlinks en de SP iets anders uit te proberen. Een door toegevingen van de SP een iets socialer manier van besparen misschien ? Wie weet. De media hebben de rol van Nostradamus overgenomen...ze bellen 1000 mensen op of organiseren stemtesten waarbij ze de partijen met kritiek op het systeem uitsluiten en maken hun eigen helden die ze desnoods in spelprogramma's promoten en trekken aldus de kar van het soort politieke discussies die eigenlijk te herleiden zijn tot intelektuele burenruzies. Daarbij komt men tot de gekste conclusies, 'de arbeider zou dood zijn' en tot de 'middenklasse' behoren en daarom niet alleen meer links stemmen ,... .

Politiek bedrijven wordt herleid tot de smaken die je in een ijssalon aangeboden worden...wat zal het zijn, welke manier van kille, ijzige, zakelijk politiek : mokka, vanille of aardbeien... ? Kraken gaat verboden worden en dat in Nederland zeg. Wie weet gaat men onder Wilders de eerste er de godsdienstvrijheid niet afschaffen ?

Men probeert mensen echt meer en meer in een staat van collectieve hypnose te brengen, zodat ze als vliegen zelf hun merk van vliegenvanger mogen kiezen...de geur die het meest de buik en de 'portemonéy'aanspreekt, moet gegarandeerd winnen.

Een vooruitgang in de evolutie van de democratie zou zijn dat men de kiezer eventueel ook zou vragen welke coalitie men verkiest...als dan links ook nog links zou leren worden zou men al een hele andere horizon leren scheppen.

octo dinsdag 8 juni 2010

toemaatje : de gegijzelde Belgen :

http://deblogkunstenaar.skynetblogs.be/post/7935667/een-m...

10:19 Gepost door oc blogkunstenaar in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: praatprogramma |  Facebook |

12-05-10

Getuigenis uit Engeland over regeringsvorming

http://futiledemocracy.wordpress.com/2010/05/12/the-con-d...

14:31 Gepost door oc blogkunstenaar in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: labour, cameron, clegg, result |  Facebook |

09-03-10

Partijen Irak willen olie in privéhanden.

CBS-filmpje -bron you tube -(sorry voor reclame in 't begin--)filmpje gaat over de vrouwen die deelnemen aan de Iraakse verkiezingen....hun vrouw zijn is onbeduidend tegenover wat de partijen waarbij ze zijn aangesloten willen : zelf, en niet de bevolking laten profiteren van de gigantische olierijkdom http://www.youtube.com/watch?v=cBAgCzKsJvY  

Het nieuws over de verkiezingen in Irak passeert naar gewoonte zo een beetje tussen de soep en de patatten. Welk nieuws dient men op ? Wel, tussen de krankzinnige bommencampagne door, nu, na de verkiezingen wat euforische berichten over een overwinning voor de democratie dank zij de heldhaftige Irakezen die hun leven waagden door gaan te stemmen.  Voor wie mogen deze mensen stemmen...uitsluitend voor partijen met toplui die het bezit van de olierijkdom als persoonlijke verrijking zien door te onderhandelen over de voorwaarden van de uitbating van de olie met de buitenlandse olieconcerns. Het feit dat men 'hoera' roept om dat er dit keer meer op seculiere en minder op godsdienstige en nationalistische partijen zou gestemd zijn, betekent ook niet dat zoals bijvoorbeeld in Venezuela de bevolking meer van de oliekoek krijgt.  In Irak wedt men duidelijk op een zuiver kapitalististische versie van de economie, ondanks dat bijvoorbeeld de ledernijverheid nog een overheidsbedrijf is.

In een land met 50% werklozen en tal van infrastructuurproblemen zijn er nog niet te veel werkersbewegingen voor de moment voor een recht op inkomen...de bevolking wordt in een angstpsychose gehouden. 15partijen werden door de kiescommissie geweigerd, alsook 500 van de 6000 kandidaten.

Dan is er ook nog het Kurdisch nationalisme dat voor een flinke pak bijkomende heisa kan zorgen.  Reden 5% van de olierijkdom in de wereld zit in Iraaks Kurdistan en laat U niks anders wijsmaken.  Men gaat proberen van de gewone mens mee te sleuren achter de vlag van het nationalisme...afwachten hoe Turkije daar op zal reageren...een lichtbaken voor de Koerden in Turkije kan men daar best missen.

meer op http://www.socialistworld.net/doc/4135 

octo 09/03/10

19:00 Gepost door oc blogkunstenaar in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: irak, verkiezingen, 2010 |  Facebook |