27-01-10

Voor wanneer de val van de Westerse muur ?

Voor wanneer de val van de westerse muur ?(10/11/09)

Uit een BBC enquête blijkt dat wereldwijd slechts 11% van de wereldbevolking tevreden is met de vrijemarkteconomie. In een toespraak vandaag, na de euforie van Merkel gisteren, vertelt deze in het Duitse parlement dat de economische toestand eerst nog erger kan worden voor hij verbetert. Gebeurt er hier dan hetzelfde als 20 jaar geleden in 't Oostblok ? 

Gisteren op TV, de oude vrouw , slecht te been,met haar café, waar de klanten zichzelf bedienden...een postbode die er zijn boterhammen kwam opeten of een andere toevallige klant. Toen ik dit aan een ander oud vrouwtje vertelde, sprak ze over de tijd dat postmannen nog de tijd hadden om bij het uitbetalen van het pensioen ook hun sociale functie te mogen te beleven. Hoeveel ouderen zien alleen de postbode op een dag, die andere dagen van de week nadat ze naar een winkel gingen om hun vaak geringe centjes uit te geven ?

Mensen doen wat ze kunnen. Morgen gaan de vrijwilligers van 11111 weer de straat op om enkele miljoenen bij mekaar te krijgen voor de niet-gouvernementele organisaties en hun projecten. Anderen onderhandelen om te blijven mogen werken. Enorm veel werk dat zou moeten worden gedaan, vindt geen investeerders, want die verdienen meer geld met de nieuwe beursbubels dan met productie. De armen der aarde zouden wel willen kopen, maar... .

Nog anderen produceren de wapens waarmee de Taliban fier op Al Jazeera pronken, veelal hetzelfde materiaal als dat van hun tegenstanders. Mijnen, ze worden nog altijd geproduceerd en gelegd en veroorzaken nog altijd op z'n best... vreselijke verwondingen...weer werk voor Handicap International. Ook in België draait de wapenproductie, waarvan er één wapen 13 VS militairen deed doodbloeden. Officiële Internationale initiatieven om de wapenproductie om te schakelen...signaleer ze me, want ik vindt ze niet. Als de oorlogsstoker Blair de eerste Europese president zou worden, hoeveel mensen gaan er in dit stuk van het Westen op straat komen of het werk neerleggen ?

Niet gek dat 23% van de ondervraagden van een wereldwijde BBC enquête vandaag volgens de krant 'de Tijd' een ander economisch systeem wil om de vrijemarkteconomie voor alles en nog wat structureel te veranderen. U leest er alles over op http://filosofischverzet2.skynetblogs.be en U vindt er vandaag tevens waar de kritische mensen uit Uw eigen buurt deze maand mee bezig waren en zijn.

octo 10/11/09

19:55 Gepost door oc blogkunstenaar in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.