03-04-10

Wereldtop der sinistere grapjassen.

Om de haverklap worden er ergens toppen van grote politiekers geörganiseerd. De tekst hieronder is er één n.a.v. een top eind vorig jaar. De tekst zal nog lang de achtergrond van de komende toppen schetsen, zo valt te vrezen.

Een deel van de sinistere grapjassen kan je bij het soort befaamde economen vinden die het einde van de recessie afkondigen. Daarmee bedoelen het herstel van de winsten op de beurs waarschijnlijk, aangezwengeld door het belastingsgeld dat we wereldwijd zullen betalen om onze eigen koopkracht aan te zwengelen. Ook de besparingen die men oplegd zijn niet van die aard om op termijn de volgende recessie te voorkomen. Het scheppen van nieuwe luchtbellen, de managers van de economie en hun politieke verlengstukken kunnen er wat van.

Ondertussen moeten alle gebieden op de wereld waar de jongste twintig jaar vier maal meer natuurrampen voorkwamen het zonder dijken blijven stellen en om de economie en de winsten 'competief' te kunnen blijven houden, moeten ze daar blijven doorwerken voor een paar euro per dag. Op een praatshow van onze nationale zender mag deze week de cumulkampioen van België opdraven om ons uit te leggen dat we langer zullen moeten werken, Nederland en Duitsland achterna, dus kunnen we weer niet achterblijven...het verenigd Europa ten dienste van het veiligstellen van de winsten in plaats van de loonnormen te standardiseren en internationaliseren.  Zowel in 1928 als in 2006 had ook bijna niemand een economische afgrond voorzien. De eerste keer waren er geweldige investeringen in de bewapening en een oorlog nodig om te kunnen blijven aanmodderen...nu vermijd men uit vrees voor revolutionaire wendingen oplossingen in die zin. Sinsiter niet, de belastingbetalers destijds die hun eigen deelname aan de oorlog betaalden om het economisch spel om de macht te kunnen laten overleven.

Als je een groot deel van de politieke sinistere grapjassen hun doen en laten volgt, is er ook al geen reden om te lachen met de wrange humor die uit hun beleid voortkomt. Her en der worden verkiezingen geörganiseerd, waarvan men de resultaten dan achteraf betwist. Net als in de echte showwereld draait alles rond de politieke vedetten die de machtigste clubjes onder de gevestigde sadisten hebben gelanceerd...inhoud...geen tijd voor...de journaal worden in verkapte vorm voorgeschoteld, enkele beelden en beknopte uitspraken, echte analyse blijft te gevaarlijk.

Enorm veel produktie gebeurd niet omdat er mensen zijn die deze niet kunnen kopen of omdat er ondanks enorme winstcijfers geen overheidsgelden zijn om te investeren in sociaal nuttige dingen zoals het voorbeeld van de dijken. Dit leidt tot crisissen, zoals men in de 19de eeuw al neerschreef. Voorlopig niet panikeren echter, want onze dichter-premier maakt kans om de eerste president van Europa te worden. Oei, ik zal maar stoppen met bloggen, want ik trap ook al in meerdere van de denk-vallen die ik zelf aanklaag. Maar het was maar een grapje natuurlijk.

octo 02/11/09

meer zin in politieke satire : de volgende gastblog dan :

 http://links-socialisme.blogspot.com/ 

 

13:59 Gepost door oc blogkunstenaar in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: achtergrond, toppen, politieke |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.