06-05-10

Zijn journalisten nog maatschapijkritisch ?

Joggende nieuwslezeres tegengekomen vandaag. Zat in een wagen en zag ze manhaftig trainen. Spijtig dat ik niet te voet was. Eindelijk de kans om eens te vragen hoe het komt dat al het nieuws dat er toe doet ,als het om de achtergronden van steeds weerkerende financiële, economische en andere miserie gaat...dat dat dan niet of nauwelijks op een schappelijk uur op het scherm komt. Of ze het niet beu is van al die politiekers met hun cumulpalmares te interviewen en anderen die aan een normaal loon in het parlement willen zitten zoveel mogelijk uit het nieuws te houden.     Of ze geen heimwee heeft naar de tijd dat er minder tijd in moorden of triviale dingen op het journaal gestoken werd. Of ze nooit zin heeft om echt te zeggen wat ze in feite zelf denkt over al die komedie die over postjes en winsten op de beurzen draaien. Zo van "...het schilderij van Picasso bracht op een veiling miljoenen op...wie kan dat de dag van vandaag op tafel leggen, schandalig..."

Heb geen zin meer om zoals drie jaar geleden of vorig jaar op die verkiezingen van binnenkort in te gaan...(dezelfde lessen blijven actueel) Las vandaag dat vele journalisten kort bij een burnout staan...daar is misschien een goede kuur voor : maatschappijkritischer worden voor al die uitwassen die ze moeten tolereren.

oc

http://www.apache.be/2010/05/journalisten-krijgen-burn-ou...

20:27 Gepost door oc blogkunstenaar in Sociale Bewegingen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maatschappijkritiek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.