08-06-10

Nederlanders doen het al woensdagsmorgens

Welk kind, welke coalitie gaan ze verwekken ? Hun heilige peilingen en hun TV-programma's zijn in hetzelfde bedje ziek als die van de zuid-Nederlanders in Vlaanderen...ze schuiven rechts en populisten naar voren en maken van thema's als bezuinigingen geweldige afleidingsmaneuvers om eindeloos over te kibbelen, terwijl de geciteerde bedragen gewoon moeten dienen om de beurzen gerust te stellen. Zelfs de VS regering is tegen besparingen in Europa...schrik voor recessie en verkoopcijfers. Zelfs in China heeft men begrepen dat men de producenten in de moderne werkkampen ginder  beter moet gaan betalen,...de motor van het kapitalisme mag immers niet stilvallen...superconsumenten en superproducenten tot zo kort mogelijk voor de dood, moeten we worden.

  Vorige verkiezingen in Nederland, achtte de Nederlandse PVDA het nodig om met de rechterzijde in zee te gaan in plaats van met Groenlinks en de SP iets anders uit te proberen. Een door toegevingen van de SP een iets socialer manier van besparen misschien ? Wie weet. De media hebben de rol van Nostradamus overgenomen...ze bellen 1000 mensen op of organiseren stemtesten waarbij ze de partijen met kritiek op het systeem uitsluiten en maken hun eigen helden die ze desnoods in spelprogramma's promoten en trekken aldus de kar van het soort politieke discussies die eigenlijk te herleiden zijn tot intelektuele burenruzies. Daarbij komt men tot de gekste conclusies, 'de arbeider zou dood zijn' en tot de 'middenklasse' behoren en daarom niet alleen meer links stemmen ,... .

Politiek bedrijven wordt herleid tot de smaken die je in een ijssalon aangeboden worden...wat zal het zijn, welke manier van kille, ijzige, zakelijk politiek : mokka, vanille of aardbeien... ? Kraken gaat verboden worden en dat in Nederland zeg. Wie weet gaat men onder Wilders de eerste er de godsdienstvrijheid niet afschaffen ?

Men probeert mensen echt meer en meer in een staat van collectieve hypnose te brengen, zodat ze als vliegen zelf hun merk van vliegenvanger mogen kiezen...de geur die het meest de buik en de 'portemonéy'aanspreekt, moet gegarandeerd winnen.

Een vooruitgang in de evolutie van de democratie zou zijn dat men de kiezer eventueel ook zou vragen welke coalitie men verkiest...als dan links ook nog links zou leren worden zou men al een hele andere horizon leren scheppen.

octo dinsdag 8 juni 2010

toemaatje : de gegijzelde Belgen :

http://deblogkunstenaar.skynetblogs.be/post/7935667/een-m...

10:19 Gepost door oc blogkunstenaar in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: praatprogramma |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.