12-04-10

Diamanthandel,verkrachtingen,wapenhandel

De ene dag zie je een docu over verkrachtingen in landen met een burgeroorlogverleden, heel veel kinderen zijn er nog dagelijks het slachtoffer van (Siera Leone,Liberia). De andere dag een docu op een andere zender over het doen en laten van diamanthandelaars die nog niet zoveel jaren geleden de rebellenlegers betaalden die aan de oorsprong lagen van die burgeroorlogen...teneinde de diamanten zo goedkoop mogelijk in handen te krijgen. Een verbod van handel op bloeddiamanten van de Verenigde Naties werd gewoon toendertijd omzeild door een ommetje te maken via luchtwegen met valse papieren...om dan toch, jawel in ons eigen Antwerpen te geraken. Ook de wapenleveringswetten werden op die manier 'verkracht'.

Reconversie van de wapennijverheid blijft dode letter.  Enig lichtpunt, men kan nu ook op kunstmatige manier diamanten voor de boorindustrie naar olie of voor andere toepassingen maken door de omstandigheden waaronder diamanten gemaakt worden, kunstmatig na te bootsen.

De duizenden verkrachten met trauma's zal het een schrale troost zijn. Wat nog maar enkele jaren geleden gebeurde, lijkt al geschiedenis te zijn...de psychologische schade blijft maar doorwegen, zo getuigen de hulpverleners. Een dictatuur vann het algemeen belang, ipv een dictatuur van het snelle gewin...voor wanneer ?

octo 12/04/2010

20:31 Gepost door oc blogkunstenaar in geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wapenhandel, verkrachtingen, diamanthandel |  Facebook |

05-04-10

Even Opa mailen

Het verhaaltje hieronder is voor een stuk geschreven met m'n eigen opa in gedachten. Misschien ben ik binnen enkele jaren zelf opa en de vragen die men mij zal stellen, gaan wel enigszins anders zijn...als het dan weer niet verboden is van ze te stellen...of als men het stellen van vragen nog niet verleerd heeft.

http://filosofischverzet.skynetblogs.be/post/6537132/even...-

dbk

21:35 Gepost door oc blogkunstenaar in geschiedenis | Permalink | Commentaren (1) | Tags: evolutie, rol, telematica |  Facebook |

26-03-10

Directe Democratie. De laatste Partij.

De laatste Partij.

Er was een tijd dat een koning alle partijen op zich was.

Een netwerk van adelen bezat boeren als aandelen.

Revoltes werden afgeslacht, plantrekkerij vervolgd.

Ambacht werd meer en meer macht.

Feodale heersers in vraag gesteld, verjaagd...

met de steun van de onderste klassen...

beklom de geld burgerij de troon en eenieder werd een 'burger', woord vandaag van echte betekenis ontdaan.

Er was veelal een partij van ouwe adelijken en kerken terwille van de oude koek.

Er waren de liberalen die steeds meer van de koek wilden. Het ene land tegen het andere op.

De eerste socialisten vonden mekaar, stichten de eerste internationale en gingen weer een tijd uit mekaar...tot en met de vierde en men zoekt nog steeds éénmaking.

Deze laatste soort partij, bleef zich voor de kar van de vorige spannen...verhinderde oorlogen niet, nam er aan deel, kwam niet tot een algemeen systeem om het samenleven te beheren van uit haar eigen visie op het speculatieve aan geld : papier en metaal. 

Geld als recht of rechtvaardige verdienste, het blijft een moeilijk, ook subjectief gegeven.

Veelal zagen de 'echten' met het hart op de tong toe hoe de hebzucht en waanzin van anderen hen meezoog.

Gelukkig, de tijd draagt in zich dat hij voortdurend veranderd.

Waar het écht veranderen kan ? We kiezen zelf ons programma en duiden dan per project de dirigenten aan...en niet andersom.   http://bloggen.be/conscience2008

octo

bijlage : uitgebreid verslag werkgroepen 'dag van het socialisme'

http://www.pvda.be/nieuws/artikel/pvda-tv-initiatiefnemer...


17:05 Gepost door oc blogkunstenaar in geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: democratie, socialisme, modern, directe |  Facebook |